keskiviikko 31. maaliskuuta 2010
Lapskoussi (yksi versio)
1 kg perunaa
100 g porkkanaa
100 g lanttua
150 g revittyä sianlihaa
150 g revittyä naudanlihaa
(Liemijuurekset: 200 g porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa)
50 g voitaa/margariinia
1 rkl suolaa
n. 2-3 dl lihalientä
1. Keitä lihat liemijuuresten kanssa ylikypsäksi (ota liemi talteen)
ja "revi" yleiskoneella ns. melavatkaimella
2. Poista lihojen joukosta selvästi erottuvat kalvot ja jänteet
3. Keitä juurekset ylikypsiksi ja aja yleiskoneen vispilällä soseeksi
4. Yhdistä lihat ja kasvissose ja lisää rasva sekä suola
5. Ohenna lihaliemellä halutun vahvuiseksi (= perunasosemainen rakenne)
6. Tarkista maku
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti