keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Lapskoussi (yksi versio)

1 kg perunaa 100 g porkkanaa 100 g lanttua 150 g revittyä sianlihaa 150 g revittyä naudanlihaa (Liemijuurekset: 200 g porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa) 50 g voitaa/margariinia 1 rkl suolaa n. 2-3 dl lihalientä 1. Keitä lihat liemijuuresten kanssa ylikypsäksi (ota liemi talteen) ja "revi" yleiskoneella ns. melavatkaimella 2. Poista lihojen joukosta selvästi erottuvat kalvot ja jänteet 3. Keitä juurekset ylikypsiksi ja aja yleiskoneen vispilällä soseeksi 4. Yhdistä lihat ja kasvissose ja lisää rasva sekä suola 5. Ohenna lihaliemellä halutun vahvuiseksi (= perunasosemainen rakenne) 6. Tarkista maku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti